FLUX 2020 – 2021

Тази година нека мислим празниците като повод за заземяване на ума в турбулентни времена, а изкуството – обратно – за неговото освобождаване.

Галерия +359 представя първата си коледна инсталация, която ще положи началото на серия от художествени намеси в пространството на водната кула или нейния двор в края на декември всяка година. Пожелаваме ви това своеобразно (пре)осмисляне на традиционните символи през призмата на съвременното изкуство да ви вдъхнови и направи щастливи.

Весели празници и бъдете здрави, ментално и физически, а сега се запознайте се проекта на Калина Димитрова

Последната година се оказа необичайна за хората по света. За първи път в обозримата история на човечеството цялото земно кълбо се изправи едновременно пред проблем на глобализацията, който доскоро съществуваше само в апокалиптичните произведения.

Обичайният живот излезе от релсите си и със светлинна скорост премина в облачното пространство, където потече през канали пълни с единици и нули. Годината 2020 ще остане в историята белязана от социална дистанция и онлайн живот, който все пак си остава човешки и за една част от населението календарът завършва с Коледа.