Селсиан Ланглоа

Селсиан Ланглоа е роден през 1993 г. и работи между Париж и Блоа. Учи музика в консерваторията, а след това в Ecole Nationale Superieure Louis Lumiere. Той излага в няколко групови изложби като :  Musée d’art в Лион, Art Center Le 116 (Монтрьой ) или радио арт фестивала на Brouillage radio art festival (Париж).

Селсиан създава звукови инсталации, като съсредоточава работата си върху човешкото възприятие, каквото се явява слушането. От вече готов записан материал или от системи на микрофони и високоговорители, изградени в изложбеното пространство, той събира звуци и създава история в пространството и времето. Невидими или скрити, тези инсталации предлагат леки пропадания от реалността, които ни водят  през звука, възприет от ухото, към реинтерпретация на пространствата.

Интересите на Селсиан Ланглоа към социологията и политическите науки са в основата на изследователската му работа на взаимодействията между хората. Отскоро, той се интересува от храната и ритуала на хранене, комбинирайки го с „разходка“ в звукова среда, като включва човешкия опит на слушането, вдъхновен от музикалните авангардисти от 60-те. Така Селсиан изследва порьозната среда между слушането и храненето, фокусирайки се както върху личното, така и върху споделената публичност на ритуалите.

 

Свободно падане