+359 Артисти

+359 Артисти

Мартиан Табаков

Мартиан Табаков е художник, живеещ и работещ в София. Работи в сферите на скулпурата, рисунката,инсталацията, звуковия обект и търси пресечните точки между тях. Участва в театрални проекти. Занимава се с музика.

Важна част в творчеството му е разработването на скулптурни инсталации съставени от множество обекти, които впоследствие биват пренареждани в различни конфигурации спрямо изложбеното пространства.

Създава музикални скулптури с интерактивен характер, които служат и за пърформанси и музикални изпълнения.

Завършава специалност скулптура в Националната Художествена Академия в София при проф. Емил Попов. Специаизира в Кралската Художествена Академия, Антверпен, Белгия. Участвал е в множество съвместни и самостоятелни изложби и проекти във България, като и в страни, като: Австрия, Франция, Турция, Сърбия, Белгия, Чехия, Словакия.

Калина Димитрова

Калина Димитрова е родена през 1975 г. в Габрово. Завършва катедра „Стенопис“ в Националната художествена академия в София. Творчеството и съчетава различни медии като фотография, скулптура, видео, обекти и инсталации. Калина често визуализира екзистенциалното значение на човешката цивилизация чрез образа на предмети от бита. Докато в някои серии тя ги разглежда критично от алтернативни гледни точки, в други произведения тя създава обекти, които съдържат остатъците от човешки отношения от нашето близко или далечно минало.

Севда Семер

Работата на Севда Семер е свързана с текст, история, разказ; разгръщането на паметта и емоциите; и интимната връзка между изкуството и зрителя във времето, което прекарват заедно. Родена през 1990 г. в София, завършва Националната гимназия за древни езици и култури. Докато ранната й работа се основава на работа с книги, по-късно художничката започва да работи и в областта на рисуването и печата, както и в сферата ба инсталациите и пърформанса. Въпреки това за Севда Семер всичко в нейното творчество остава в рамките на идеята за книга в най-широк смисъл. След две години престой в Лондон, сега художникът живее и работи в Копенхаген.

Ричард Бартъл / Richard Bartle

Ричард Бартъл е съвременен визуален артист и куратор с над 28 години опит. Бартъл работи с различни съвременни средства, включително живопис, скулптура, инсталация и видео. Неговите полу-автобиографични произведения са вдъхновени от идеята за проникване в определено място или културат, като обхващат ключови въпроси около политически, социални и екологични проблеми.