Международна резидентна програма

Пространството на галерия +359 се намира в сградата на реставрирана водна кула в София, проектирана през 1903 г. от германският инженер Франц Салбах. Строежът на кулата е започнал на 20 септември 1928 г. и завършил на 20 ноември 1929 г. Тя е изградена на най-високата точка на квартал Лозенец /610.40м./ по френска система за строеж на водонапорни кули с железобетон и тухлена зидария. Резервоарът е позициониран 15 м по-високо от най-високата теренна кота. Височината й е 27 м, а обемът на резервоара – 100 куб. м. Архитектурата на сградата е предвиждала освен като хидросъоръжение тя да служи и като наблюдателна кула.  По кураторска покана един визуален артист всяка година ще работи по проект, свързан със специфичното пространство на сградата. Резиденцията предвижда работен престой от две седмици до месец с цел създаване на site-specific инсталация за Водната кула.